مدلسازی باکتریولوژیکی شبکه آب شهر سمنان با استفاده از WaterGem
مدلسازی باکتریولوژیکی شبکه آب شهر سمنان با استفاده از GIS و WATER GEMS
سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که در تأمین آب آشامیدنی، بررسی کیفیت میکروبی در الویت قرار گیرد. یکی از شاخصهای ارزیابی شبکههای پخش و واحدهای تصفیه آب، تعداد باکتریهای هتروتروف یا HPC پس از کلرزنی است. شاخصهای کدورت و کلر باقیمانده نیز به عنوان شاخصهای کنترلکننده در کنار شاخص بالا سنجیده میشوند. با توجه به محدودیت منابع آب شهر سمنان و اهمیت اطمینان داشتن از سلامت آب در شبکه، این پژوهش برای اولین بار با استفاده از سامانه جغرافیایی GIS و مدلسازی باکتریولوژیکی WaterGems انجام شد. ابتدا اطلاعات مربوط به شبکه پخش آب شهر شامل رقوم ارتفاعی، جنس و قطر لوله، فشار در خط، موقعیت شیرآلات و اتصالات و مسیر حرکت جریان وارد برنامه شد. سپس نقاط نمونهبرداری با توجه به اطلاعات بالا انتخاب و 25200 نمونه از این نقاط برداشته و شاخصهای کدورت، کلر باقیمانده وHPC سنجیده شد. طبق نتایج بهدستآمده، ضریب همبستگی بالا در نمودارها بیانگر ارتباط منطقی شاخصهای کلر باقیمانده آزاد و کدورت، کلر باقیمانده آزاد و HPC، کدورت و HPC با یکدیگر و نسبت به مسیر است به گونهای که با کاهش کلر باقیمانده، کدورت افزایش یافته و تعداد باکتریهای هتروتروف نیز زیاد میشود.
 حمیدرضاحسن آبادی هستم
	  حمیدرضاحسن آبادی هستم